Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?
Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!
Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.
Söker du kolonilott?
Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!
Odlare tillsammans
Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.
Kolonisternas hus
Vi har ett föreningshus i Stadshagen.
Alla våra medlemsföreningar kan gratis låna möteslokaler där.
Läs mer om huset!
Nyheter
-
Föreningarnas goda idéer om torvfri odling
Våra medlemsföreningar har under sommaren besvarat en enkät och har många bra idéer för hur vi gemensamt kan minska användningen av klimatskadlig torv i odlingen.
-
Bli en jordmakare
Stockholms Koloniträdgårdar har startat kampanjen #halveratorven. Ett miljösmart alternativ till torv är att blanda sin egen jord. Det är inte svårt att bli en jordmakare – anmäl dig så hjälper vi dig att komma igång.
-
Leve Koloniträdgården
”Koloniträdgården – en prunkande idyll, javisst men framför allt ett ovärderligt inslag i storstaden”. Citat ur bok som Stockholms stad gav ut tillsammans med FSSK (som vi hette då) 1984. Den är fortfarande högst aktuell och intressant att läsa! Här finns den som PDF.
-
Fototävling 2023: Livet på lotten
Årets fototävling handlar om att spegla hur vårt liv på lotten ter sig. Hur vi lever våra kolloliv, tillsammans med familj, vänner och så klart alla andra kollogrannar.
-
Välkomnande affisch
Affischen som berättar att vi är ideella föreningar som odlar giftfritt på arrenderad mark sitter nu uppe hos de flesta av våra medlemsföreningar.
-
Halvera torven – varför då?
Lena Israelsson höll för några veckor sedan i en workshop för att visa hur lätt det är att göra egen jord. Egen jord innehåller inte torv eller pyralider.