Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?
Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.
Söker du kolonilott?
Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Odlare tillsammans
Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Kolonisternas hus
Vi har ett föreningshus i Stadshagen.
Alla våra medlemsföreningar kan gratis låna möteslokaler där.
Läs mer om huset!

Nyheter
-
Åttiotalet var höjdpunkten
På åttiotalet hände avgörande saker för Stockholms kolonister. Lennart Arkelid och Ingvar Högström har djupdykt i vårt arkiv och sina minnen.
-
Andrapriset: Les Sör Flör sjöng ut för Sundby
Viveka Söderström vann andrapriset i fototävlingen 2023, som var ett uppträdande av ett ”franskt” syskonpar.
-
Besök Kolonimuseum
Besök Kolonimuseet i Eriksdalslunden i sommar. Det är öppet lördagar och söndagar (utom midsommar) ända till 29 september.
-
Ta hand om höstens minsta skörd
Nu i mars 2024 har Naturskyddsföreningen släppt ännu en rapport där man hittade gifter i 53 av 54 växter som marknadsförts som bivänliga. Därför påminner vi om att det är smart, kul och billigt att dra upp egna plantor från frön.
-
Vår bästa vän – flisen
Flis i gångar, som täckmaterial, men även färsk flis som ger näring i komposten. Vi tipsar för att halvera torven i vår odling.
-
Halvera torven på trädgårdsmässan
Vår kampanj Halvera torven medverkar med en egen monter på Nordiska trädgårdar i Älvsjö 21-24 mars.