Stockholms Koloniträdgårdar

Drömmer du om en kolonilott i Stockholm? Eller har du redan en?

Stockholms Koloniträdgårdar organiserar över 70 föreningar i Stockholms stad och dryga 7000 kolonister. Vi är därmed den största regionen i Koloniträdgårdsförbundet. Välkommen till en trädgård för alla!

Våra föreningar finns i Bromma, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Hägersten-Älvsjö, Hässelby-Vällingby, Järva, Kungsholmen, Norra innerstaden, Skarpnäck, Skärholmen och Södermalm.

Söker du kolonilott?

Att vara kolonist innebär att du kan ägna din fritid åt att odla och vara delaktig i en trädgårdskultur men också att du blir en del av en levande folkrörelse. Läs mer!

Foto Lena Israelsson

Odlare tillsammans

Tillsammans sköter vi flera hektar parkmark och områden inom naturreservat. Det är en styrka för kolonirörelsen att vi organiserar oss gemensamt. Läs mer.

Foto Marita Mejias

Kolonisternas hus

Vi har ett föreningshus i Stadshagen.
Alla våra medlemsföreningar kan gratis låna möteslokaler där.
Läs mer om huset!

Foto Katrin Holmberg

Nyheter

  • Öppet brev till Ellevio om ny tariff för kolonistugor

    Öppet brev till Ellevio om ny tariff för kolonistugor

    Ellevio slår ihop två kundkategorier till en. Den ena är alla de som har en kolonistuga i Stockholm. Den andra är alla andra villor och fritidshus. Vi anser att det diskriminerar våra medlemmar om de ska betala samma tariff som den som bor i en villa och utgör stor belastning på vårt elnät och konsumtion.…

  • Nyinvigning av Kolonisternas hus

    Nyinvigning av Kolonisternas hus

    Kolonisternas hus nyinvigdes efter renovering med pristutdelning i årets fototävling Älska jorden.

  • Forskare studerar näringsflöden i Johannelund

    Forskare studerar näringsflöden i Johannelund

    Forskare från Linköpings universitet och University of Leeds har arbetat i Johannelunds koloniområde för att kartlägga flödet av näringsämnen. Hur mycket näring tillförs med gödsel och hur mycket förs bort i form av skörd? De har varit på plats och intervjuat kolonister om vad de odlar och hur de gödslar.

  • Pyralidfrågan i riksdagsvalet

    Pyralidfrågan i riksdagsvalet

    Riksdagspartierna fick tre frågor om pyralider och fritidsodling inför valet. Sex partier: MP, SD, KD, M, S och C besvarade enkäten. V och L svarade inte på våra frågor. Det var endast Miljöpartiet som svarade att de skulle verka för ett förbud. Klopyralid utgör idag ett (1) av 57 verksamma ämnen i ogräsmedel som används…

  • Vinnarna i fototävlingen

    Vinnarna i fototävlingen

    Jorden vi odlar i är superviktig för skörden – och samtidigt en hemlig värld full av liv och mystiska processer. Nu är årets fototävling med temat Älska jorden avgjord och här presenterar vi vinnarbilderna.

  • Älska jorden med biokol

    Älska jorden med biokol

    Att jordförbättra med biokol är en nygammal odlingsmetod som utvecklades i Amazonas för flera tusen år sedan. Biokolets unika egenskaper gör jorden bördigare eftersom den lagrar näring och vatten bättre.